Informatiesystemen:

Administratieve en productie-informatiesystemen:

Dit systeem zorgt voor de verwerking van betalingen, facturering, salarissen etc. Dit is veelal routinematig werk en kan daarom goed geautomatiseerd worden. Op deze manier kan Glancelation zich beter bezig houden op het product en de verkopen omdat voor de administratieve taken alleen controle nodig is door de afdeling administratie.

 

Geïntegreerde informatiesystemen:

Om ervoor te zorgen dat alle gegevens hetzelfde zijn op alle verschillende systemen zal er gebruik worden gemaakt van een geïntegreerd informatiesysteem. Door verschillende informatiesystemen samen te voegen in één pakket ontstaan er geen miscommunicatie. Voor Glancelation is het belangrijk dat de manier waarop alles ontwikkeld en verkocht wordt op één niveau gebeurt. Dit betekend dezelfde benaming zodat er geen fouten ontstaan wanneer bijvoorbeeld informatie van het bestuurlijke informatiesysteem naar het documentaire of het administratieve informatiesysteem gaat.

 

Bestuurlijke informatiesystemen:

Dit systeem is er ter ondersteuning van de beheersing en de besturing van de bedrijfsactiviteiten. De gegevens hiervoor komen vooral uit de administratieve informatiesystemen. Om de activiteiten te kunnen beheersen en besturen moeten er beslissingen worden genomen en antwoorden worden gegeven op vragen als: moet er personeel aangenomen worden en voor welke afdeling? Moet de productie opgeschroefd worden of juist niet?

Het gebruik hiervan geeft Glancelation weer hoe het ervoor staat met het product en de productie. Hoe gaat het met de ontwikkeling, met de updates, de innovatie en met de productie hoeveelheid. Wanneer er veel vraag is naar het product moet de productie omhoog. Wanneer er veel vraag is naar productontwikkeling moet de R&D omhoog.

 

Documentaire informatiesystemen:

Een documentair informatiesysteem is steeds belangrijker voor bedrijven als verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstellingen omdat ze een intensieve documentenstroom hebben. Dit is bij Glancelation niet zodanig het geval maar wel maken we gebruik van veel beeldmateriaal (en toekomstig ook geluidmateriaal). Dit heeft betrekking op de beelden met tekst die we gebruiken om ons product te ontwikkelen en het Mandarijns te vertalen naar het Nederlands. Dit wordt dan allemaal digitaal opgeslagen in onderverdeelde rubrieken die betrekking hebben tot de taal, bijvoorbeeld een categorie business.

De gegevens komen automatisch dit systeem binnen en worden geselecteerd als relevant of niet relevant. Wanneer het relevant is wordt het doorgevoerd en ontstaat er nieuwe informatie wat gebruikt kan worden om het product te verbeteren.

 

Al deze informatiesystemen zullen beheerst worden door de afdeling ICT, omdat er gewerkt wordt met een geïntegreerd informatiesysteem hebben alle systemen dezelfde inrichting en maken ze gebruik van dezelfde soort informatie. Dit bespaart ICT veel werk wat betreft het overzicht houden.